D&D Interieur

TIJDLOOS WONEN

Mark Dedrie

BRONZEN SCULPTUREN

Mattie SchildeWerken Mattie Schildersrs

LANDSCHAPSSCHILDER

"It's all about harmony"

Vader Didier en dochter Delphine zijn het kloppend hart achter deze mooie interieurzaak gelegen te Eeklo.

U kan bij hen terecht voor unieke zetels op maat van eigen ontwerp, door henzelf geproduceerd in leder of stof. Met daarnaast een ruim aanbod aan tafels en stoelen, bijpassend meubilair, tapijten op maat en raamdecoratie stellen zij telkens een uniek totaalinterieur voor u samen. Ook bedden en het inrichten van uw slaapkamer en kasten behoort tot de mogelijkheden.

Maatwerk, persoonlijke begeleiding en passie voor totaalinterieur zijn de 3 belangrijkste eigenschappen die je zal terugvinden bij Didier en Delphine. Voeg daar nog eens een grote belangstelling voor kunst aan toe en zo werd het evenement Interior plus Art geboren. 

Gebeten door de microbe "it's all about harmony" tonen zij jullie graag hoe groot de meerwaarde van kunst kan zijn in uw interieur.

Didier en Delphine willen graag met u uw interieur bespreken en u een voorstel maken van a tot z, kunst inclusief, want wij geloven in het statement of art!

"Van Bronsgieter tot Kunstenaa"

Mark (1962) begon zijn carrière als bronsgieter. Hij kreeg het ambacht in de vingers en het kriebelde ook om zelf te creëren. Voorzichtig, stap per stap en in het begin zelden tevreden over het resultaat. In 1996 volgde een 'kantelpunt'. De gemeente Schoten gaf de opdracht een ontwerp uit te werken dat hij had ingediend voor een wedstrijd.

Een nieuwe 'kunstenaar/beeldhouwer' stond op! Bij zijn debuut waren het hoofdzakelijk abstracte beelden. Een geleidelijke evolutie naar gestileerde bronzen mens- en dierfiguren volgde. De laatste 13 jaar zijn het exclusief dieren, zoals pinguïns, zoogdieren en zeepaardjes. Maar zijn voorkeur ligt bij vogels zoals water- en graslandvogels, uilen en valken. De natuur is altijd dé bron van inspiratie voor Marks creaties. Hij vertrekt van de dieren in hun natuurlijke omgeving. Zijn inspiratie komt uit poses, bewegingen, kleurencombinaties en zelfs uit
hun manier van kijken. Zijn werken 'capteren' een moment. In zijn eenvoud, in zijn strakheid.

Mark Dedrie is internationaal actief. Hij exposeerde al op verschillende uitzonderlijke locaties zoals de Koninklijke Botanische Tuinen in Londen en het Weltvogelpark in Duitsland

"Landschappelijke weerspiegelingen"

Het onderwerp 'landschappelijkheid' en de beleving ervan lopen als een rode draad door het levenswerk van kunstenaar Mattie Schilders. (1951) 

Van jongs af aan is de in Brabant geboren kunstschilder gefascineerd door horizonten over de gehele wereld. Het continue samenspel tussen de vier elementen vuur, water, lucht en aarde met de indrukken en gevoelens die deze teweegbrengen, fascineren de schilder. Dit samenspel is immens veranderlijk en vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Elke nieuwe aanblik maakt nieuwe emoties los. 

Fantasierijke abstracte-figuratieve landschappen weer- spiegelen aardse elementen gewikkeld in Schilders' innerlijke verbeelding en emoties. Zijn schilderijen laten de kijker wegdromen en verlangen naar geborgenheid, liefde en laten ons soms ook de nietigheid van ons bestaan ervaren. 

De laatst ontstane schilderijen van Mattie "Mirror" gaan over de prachtige reflecties van onze natuur, lucht en bomen in waterpartijen. Deze weerspiegelingen van de landschappen komen tot leven door veelvuldig gebruik van de 'dot', de penseeltoets.