D&D interieur

IT'S ALL ABOUT HARMONY

Mark Dedrie

BRONS

Xavier Swolfs

AQUAREL

Vader Didier en dochter Delphine zijn het kloppend hart achter deze mooie interieurzaak gelegen te Eeklo.

U kan bij hen terecht voor unieke zetels op maat van eigen ontwerp, door henzelf geproduceerd in leder of stof. Met daarnaast een ruim aanbod aan tafels en stoelen, bijpassend meubilair, tapijten op maat en raamdecoratie stellen zij telkens een uniek totaalinterieur voor u samen. Ook bedden en het inrichten van uw slaapkamer behoort tot de mogelijkheden.

Maatwerk , persoonlijke begeleiding en passie voor totaal interieur zijn de 3 belangrijkste eigenschappen die je zal terugvinden bij Didier en Delphine. Voeg daar nog eens een grote belangstelling voor kunst aan toe en zo werd het evenement Interior plus Art geboren. Gebeten door de microbe "it's all about harmony" tonen zij jullie graag hoe groot de meerwaarde van kunst kan zijn in uw interieur.

Wij willen graag met u uw interieur bespreken en u een voorstel maken van a tot z, kunst inclusief, want wij geloven in een statement of art. 

Mark begon zijn carrière als bronsgieter. Hij kreeg het 'ambacht' in de vingers en tezelfdertijd kriebelde het ook om zelf te creëren. Voorzichtig,
stap per stap en in het begin zelden tevreden over het resultaat.

In 1996 volgde een 'kantelpunt'. Van een debuut met abstracte beelden, een geleidelijke evolutie naar gestileerde bronzen mens- en dierfiguren, naar, de laatste 13 jaar, exclusief dieren, met een voorkeur voor vogels. De natuur is altijd dé bron van inspiratie voor de creaties van Mark. Vertrekken doet hij van de dieren in hun natuurlijke omgeving, zijn inspiratie komt uit hun poses, bewegingen, kleurencombinaties, ja, zelfs uit hun manier van kijken.

Zijn werken 'capteren' een moment. In zijn eenvoud, in zijn strakheid.


Xavier Swolfs is een Belgisch aquarellist, geboren in Brasschaat. Hij stelt regelmatig tentoon in België en het buitenland.

Zijn liefde voor zijn techniek is groot. Volgens Swolfs is de grootste charme van aquarel het water zelf omdat je met iets bezig bent dat je zelf niet in de hand hebt. Water reageert bij 'te veel' of 'te weinig' altijd anders. "Het is een avontuur waar je steeds moet bijsturen. Een spel tussen water, kleuren en hun evolutie. Door ervaring kies je de juiste momenten van drogen of water toevoegen om bepaalde effecten te verkrijgen," vertelt hij.

Kijk je naar Xaviers werken, dan lijken ze vanop afstand zeer gedetailleerd. Bestudeer je ze van dichtbij, dan merk je echter dat ze vrij grof geschilderd zijn, met vlekken en spatten.

Door de keuze van zijn onderwerpen werd Swolfs wel eens een 'landschapsschilder' genoemd. Echter is hij niet vast te pinnen op één onderwerp.

Hoe dan ook, water is het centrale thema in zijn werken. De reflecties, kleuren en tinten, het spel van de zonnestralen, de vloeiende vormen, Xavier Swolfs krijgt er geen genoeg van.