D&D interieur

IT'S ALL ABOUT HARMONY

Irénée Duriez

BRONZEN BEELDEN

Rik Van de Walle

OLIE OP DOEK

Vader Didier en dochter Delphine zijn het kloppend hart achter deze mooie interieurzaak gelegen te Eeklo.

U kan bij hen terecht voor unieke zetels op maat van eigen ontwerp, door henzelf geproduceerd in leder of stof. Met daarnaast een ruim aanbod aan tafels en stoelen, bijpassend meubilair, tapijten op maat en raamdecoratie stellen zij telkens een uniek totaalinterieur voor u samen. Ook bedden en het inrichten van uw slaapkamer behoort tot de mogelijkheden.

Maatwerk , persoonlijke begeleiding en passie voor totaal interieur zijn de 3 belangrijkste eigenschappen die je zal terugvinden bij Didier en Delphine. Voeg daar nog eens een grote belangstelling voor kunst aan toe en zo werd het evenement Interior plus Art geboren. Gebeten door de microbe "it's all about harmony" tonen zij jullie graag hoe groot de meerwaarde van kunst kan zijn in uw interieur.

Wij willen graag met u uw interieur bespreken en u een voorstel maken van a tot z, kunst inclusief, want wij geloven in een statement of art. 

Irénée Duriez (geboren in 1950 te Torhout) verwierf bekendheid als beeldhouwer en maker van hoofdzakelijk vrouwelijke figuren, als schepper van een oorspronkelijk robuuste en daarna geleidelijk zuiverdere en slanke elegantie. Brons is zijn bouwstof, de afbeelding zijn taal. Zo treedt hij in de voetsporen van artiesten als Rodin, Maillol en Grard. Hij beschouwt het levende model als een stimulans, als een bron van creativiteit, die hem intrigeert, raakt en verleidt in zijn verschillende houdingen, standpunten, gevoeligheden en emoties. Zijn werk is een ode aan de jonge vrouw. Een bewuste keuze die tot uiting komt in de verfijning van zijn driedimensionale aanpak, in de verwezenlijking van handen, voeten en gezicht, in de subtiele integratie van een tastbare emotie, spieren en spanningen. Het is gekend dat beeldhouwers volumes graag aanraken en betasten - een kuit, een dij, een rug - om daarna die voelervaring te herhalen, als het ware op basis van het geheugen van hun handen. De aangeraakte vorm ligt verankerd in de hand en vertaalt zich vervolgens in klei of was. In zijn figuren wil Irénée Duriez perfectie en gevoeligheid weergeven, zijn vakmeesterschap en creativiteit roemen en respect betonen voor de lichaamsvorm van zijn model. Zijn beelden belichamen de triomf van het volume, weerspiegelen zijn basisvisie over de beeldhouwkunst en geven een vrouwelijk en bloeiend sensueel archetype weer.

De schilderijen van Rik Van de Walle zijn door hun poëtische en gevoelige uitstraling onder te brengen bij het lyrisch realisme. De kracht van de uitdrukking wordt gekoppeld aan een uitgesproken sierlijkheid.

Hij hanteert een figuratieve stijl waarin de vrouw als centrale figuur het thema vormt.

Het monochrome kleurenpalet zorgt voor een evenwichtig sterk karakter. In de uitstraling van zijn werken schuilt een passie die kenmerkend is voor zijn oeuvre.

De artistieke gedrevenheid en het rusteloze streven naar perfectie, de maturiteit in het uitvoeren en de spiritualiteit bij zijn zoektocht naar vernieuwing resulteren in een oprechte waardering bij menig toeschouwer.

In een vloeiende en persoonlijke stijl brengt hij de fascinatie voor het mysterieuze innerlijke van de mens op de voorgrond.

Zijn kunst is een zuivere benadering van de menselijke ziel. De losse penseelvoering ondersteunt de sterkte van de compositie alsook de kwetsbaarheid van de figuren die het thema vormen. De dynamiek tussen deze twee elementen leidt tot een evenwicht dat rust brengt.